Valkenburg

Valkenburg

 

Omgeving

Aangezien het vanaf SITTARD naar het Zuiden “heuveliger” wordt is dit gebied uitermate geschikt voor mooie dagtochten met de auto en wandelingen door prachtige Limburgse dorpen met zijn Bourgondische inslag. Voor de fietsliefhebbers die houden van een “vlakke” rit beschikt Limburg en het grensgebied met Duitsland en België over een genummerd netwerk van fietsroute´s door deze EUREGIO. Het is immers het gebied waar Limburg op zijn smalst is.( Duitsland 3 km. en België 6 km.) Deze fietsroute´s zijn nagenoeg alle vlak, en door ons reeds allemaal gereden en voor u op papier gezet.

Gezellige steden en bezienswaardigheden in de directe omgeving zijn b.v.

Overdekt Winkelcentrum Beek ± 7 km.
Maastricht Aachen Airport ± 10 km.
Woonboulevard Heerlen ± 11 km.
Maaseik -België- ±12 km.
Outlet Centrum Maasmechelen -België- ± 15 km.
Valkenburg ± 17 km.
Maastricht ± 25 km.
Outlet Centrum Roermond ± 25 km.
Zondagsmarkt Tongeren -België- ± 35 km.
Domstad Aachen -Duitsland- ± 35 km.
Drielandenpunt in Vaals ± 35 km.
Ardennen en Eifel ± 50 km.
Düsseldorf en Köln ± 70 km

SITTARD

Een aangename wandeling door het Stadspark brengt u in 20 minuten tot op de Markt met z´n gezellige terrasjes en Horecazaken. De lange winkelpromenade brengt u de ene keer richting station,en de andere keer via een stuk Pieterpad naar Natuurgebied de Kollenberg met zijn St. Rosakapel en de diverse vergezichten over de stad.

Op 3 km. loopafstand van beide huizen staat het geboortehuis van de in 1821 geboren Pater Karel Houben. Voor veel mensen die het geestelijk of lichamelijk moeilijk hadden was hij een enorme bron van troost.

Het Vaticaan heeft twee wonderen erkend op voorspraak van Pater Karel. Paus Benedictus XVI heeft hem daarom op 3 juni 2007 in Rome Heilig verklaard.

Design by: Adwebsign!